Miten saavutan vahvan luontoyhteyden?
Lähde mukaan upealle matkalle, jossa voit saada luonnolta juuri sen, mitä se parhaimmillaan kulkijalle tarjoaa.

 Ensimmäisenä viikonloppuna pääset tutustumaan metsäkylpyyn, olet aistit avoinna, tietoisesti läsnä metsässä, pysähtyen ja hiljentyen sen äärelle.  Oma yhteys luontoon vahvistuu, mielesi rauhoittuu ja saat aikaa itsellesi. Saat myös tietoa luonnon terveysvaikutuksista, hyväksynnästä, tietoisesta läsnäolosta ja jos haluat, voit jatkaa tämän viikonlopun jälkeen koulutusta eteenpäin Metsäkylpyohjaajaksi®
Kurssi toteutetaan Pohjoisessa Keski-Suomessa Salamajärven kansallispuiston äärellä, Valkeisjärven rannalla 25-26.7.2020

Metsäkylpyohjaajan peruskoulutus on tarkoitettu kaikille kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Koulutus sopii hyvin hoitotyössä toimiville, kasvattajille, eräoppaille, matkailuyrittäjille, hyvinvoinnin kanssa työskenteleville ja kaikille, jotka haluavat syventää ymmärrystään tietoisuustaidoista, mielen toiminnasta, luonnon hyvinvointivaikutuksista ja metsäyhteydestä.

Maailman terveysjärjestä WHO toteaa, että 2020-luvun yksi suurimpia sairastuttajia tulee olemaan pitkäkestoinen stressi. Metsäkylpyohjaajia tarvitaan siksi yhä enemmän auttamaan ja tukemaan ihmisiä löytämään keinoja pysähtymiselle, stressin katkaisulle, hiljentymiselle, rauhoittumiselle ja löytämään tie itseensä.
Metsäkylpyohjaajan peruskoulutus antaa valmiudet Metsäkylpyohjaaja-taitojen yhdistämiseen omassa elämässään ja työssään. Peruskoulutuksen jälkeen voi hakeutua syventäviin osioihin.
Koulutuksen tekniikoina mindfulness, hyväksymis- ja omistautumisterapia eli HOT, kehotietoisuus, keho-mieli -yhteys, aistillinen metsän kokeminen ja ohjaukselliset taidot.
Koko koulutus  sisältää;
6 lähiopetuspäivää
10 itsenäistä opiskelupäivää, harjoitusohjaukset ja raportoinnit.
Valmistumisen edellytykset ovat osallistuminen lähipäiville sekä harjoitusohjausten tekeminen ja niiden raportoinnit.

Lähiopetusjaksojen sisältö:
1. Kahden päivän jakso:
mielen toiminta, hyväksyntä, tietoisuustaidot, metsäkylvyn perusteet ja historia, metsäkylpy kokemuksena, jokamiehenoikeudet ja velvollisuudet, käytännön harjoitteet sisällä ja ulkona sekä välitehtävät ennen seuraavaa tapaamista. HUOM! Tämän 1. osan voi käydä myös pelkästään tai jatkaa kouluttautumista myöhemmin.

2. Kahden päivän jakso:
metsäkylpy työnä, tietoisuustaitoharjoitteita, metsäkylpyharjoitteen sanoitusta, erilaiset ryhmät: lapset; nuoret; seniorit, harjoitteita sisällä ja ulkona, pariohjauksia, välitehtävät ennen seuraavaa tapaamista.

3. Kahden päivän jakso:
metsäkylpypaikat ja -vuodenajat, suomalainen muinaisusko, metsänkeijut, haltijat ym. Oman ohjaustaidon muotoilua, oma suunnitelma – minä ohjaajana. Metsäkylpyohjaajaksi valmistuminen.

Koulutuksessa:
• saat arvokkaita kokemuksia ja oivalluksia syvällisemmän ja onnellisemman elämän perustaksi.
• opit tietoisuustaitojen perusteita yhdistettynä metsäkylpyyn.
• opit metsäkylpyohjaajan taidot omaan elämääsi ja työhösi yhdistettäväksi.
• saat toimia metsäkylpyohjaajana ja sinulla on mahdollisuus liittyä  https://metsakylpy.fi/ sivuille.
• saat todistuksen rekisteröidystä Metsäkylpyohjaaja® koulutuksesta.
• pääset osaksi huikeaa samanhenkisten joukkoa.
Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus osallistua syventäviin osioihin.

1. jakso 25-26.7.2020
2. jakso 5-6.9.2020
3. jakso 3-4.10.2020

Olemme Peuranpolun varrella sijaitsevassa Pikku Peurassa, keskellä luontoa.
Hinta sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin, tilat ja molempina päivinä 2x kahvi/tee
Hinta; 265e viikonloppu (sis.alv 24%) maksettuna kerralla, josta varausmaksu 100e.
Lounas – kevyt keitto + salaatti 9e/hlö
http://www.pikkupeura.fi

Majoitus Karkausmäen kammarilla 40e/hlö 2hh sis. liinavaatteet ja aamiaisen https://karkausmaenkammari.net/
Varaukset suoraan Karkausmäen kammarilta 044 238 3943

Ryhmän koko pidetään pienenä, varaa pian oma paikkasi!

  1. ja 3. jaksot toteutuvat, kun osallistujia on riittävä määrä, niiden osalta maksuihin liittyvät asiat selviää 1. kurssilla.
    Ilmoittautuminen on sitova. Varausmaksu peritään ilmoittautumisen jälkeen, varausmaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Ethän tule sairaana, huolehdithan itsestäsi ja läheisistä pitämällä riittävän turvavälin.
    Viimeisen ilmoittautumispäivän 12.7.2020 jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Kurssin keskeytys ei oikeuta rahojen saamista takaisin. Mikäli kurssi peruuntuu, varausmaksu palautetaan kokonaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot myynti@minnahelminen.fi
Kouluttajana Minna Helminen
Mielihyvä-hoitola
www.minnahelminen.fi
0400- 327 250